(English: Erik Nossum (59) runs from Bergen to Oslo in 5 days to support MEandYou and research on ME. That is about 500 kilometer. Follow his route and updates. – and here at the map)

Løper fra Bergen til Oslo for MEandYou!

Mandag 15. juli starter Erik Nossum (59) fra Holmlia i Oslo et sammenhengende løp fra Bergen til Oslo. Den samlede distansen er ca 500 km, litt avhengig av hvilke veier som må velges pga hindre som trafikk, tunneler osv.

Erik-Nossum_Bergen-Oslo-for-ME-and-you_web-small

To maraton daglig
Eriks plan er å løpe 2 maratonløp i snitt hver dag de 5 dagene løpet varer. Løpsstart blir utenfor jernbanestasjonen i Bergen ca kl 08 om morgenen og målgang ved bronsetigeren på Jernbanetorget i Oslo lørdag 20. juli. Ingen har så vidt vi vet løpt denne distansen tidligere og løypa blir til dels svært krevende med smale og svingete vestlandsveier langs Hardangerfjorden med mye trafikk og fjelloverganger med drøye stigninger, etterfulgt av en fryktelig lang Hallingdal på veien ned mot Hønefoss og Oslo.

Følg Nossum på nett
De som ønsker det kan følge Erik Nossum hele veien over fjellet via en GPS-tracker. Nossums fremdriften kan sees som en løpefigur i et elektroniske kart som du kan finne i denne lenken. Ta en kikk og hei ham fram!

Erik løper for å støtte MEandYou
Erik løper også for å samle inn penger til et uhyre viktig forskningsprosjekt på sykdommen ME. 

I dag finnes ingen adekvat behandling for ME i Norge. En norsk forskningsstudie som har vakt oppsikt over hele verden, utført ved Haukeland Universitetssykehus i nettopp Bergen (legene Olav Mella og Øystein Fluge), har imidlertid påvist svært gode og lovende resultater ved behandling av sykdommen med cellegiften og kreftmedisinen Rituximab. Norske helsemyndigheter har ikke godkjent bruken av Rituximab til behandling av ME i påvente av bredere dokumentasjon av effekten. Forskerne har ennå ikke nok penger til videre forskning på behandling av ME til tross for både offentlige bidrag den siste tiden samt et betydelig beløp innsamlede midler. I mellomtiden renner tiden bare ut som sand mellom fingrene på de norske ME-pasientene som altså befinner seg i en håpløs og fortvilet situasjon.

Hei Erik fram!
Ruta blir omtrent som dette:
Bergen, Nesttun/Midtun, Arna, Garnes, Trengereid, Samnanger/Tysse, Norheimsund, langs RV7 til ferjeleiet Bruravik-Brimnes over Hardangerfjorden, RV7 videre til Eidfjord, Måbødalen, Dyranut på Hardangervidda 1275moh, Haugastøl, Geilo, Hallingdal, Sokna, Hønefoss, Sollihøgda, Bærumsveien,Ullern, Skøyen, Oslo S.

FØLG MED HER så du kan se når Erik løper forbi der du er! Hei ham fram så han kjenner han har støtte, på samme måte som han støtter forskning på ME og gir håp til tusener av syke. På lenken over vil du se daglige reportasjer og bilder på nett fra den uken Erik løper.

email

One thought on “Løper 500 km for MEandYou! Runs 500 km for MEandYou!

  1. Pingback: Løper 500 km for MEandYou! Runs 500 km for MEandYou! | ~ME Nytt~

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *