I Norge er vi stolte av vår dugnadsånd. Vi bidrar sammen, inn i noe som er til beste for flere enn oss selv, og som kanskje ikke en gang kommer oss selv direkte til gode. Uselviskhet, heter det.
(English version)

Jeg tror vi mennesker føler en stor glede gjennom å få lov til å hjelpe, lov til å bidra, inviteres til å gjøre en forskjell for andre. Det er godt å kjenne på at en selv har en betydning og kan utgjøre en forskjell. At en kan bidra til positive endringer. Det synes i alle fall jeg, og jeg tror jeg er et ganske vanlig menneske med et ganske vanlig følelsesliv.

IMG_0370

 

MEandYou heter nettopp ME and You, fordi det handler om både deg og meg. Både den som er syk, og de pårørende, vennene, kollegaene – vanlig folk i gata – som vil være med, gå sammen, gjøre en forskjell og tenne kunnskapslyset der det er mørkt og lite kunnskap fra før. Det er ikke tilfeldig at vi har kalt initiativet MEandYou og ikke ME and You. Dette skal vi gjøre sammen, tett sammen, i en dugnad.

De syke skal ikke gjøre dette alene. Alle dere friske kan hjelpe de syke. De syke er for syke til å gå denne veien alene. De syke har ofte kommet i en uhåndterlig økonomisk situasjon. De mister arbeidet sitt. Det sosiale livet. Studiene. Lek med venner. Vet dere, vi får donasjoner på 20 kroner fra syke, som ikke har noe å avse, men som likevel VIL. Det er ikke helt riktig. Det er likevel ikke helt feil. Men det hadde vært riktigere om dere som har mer, kan gi og hjelpe de som har mindre.

Nå kjenner jeg meg frisk. Jeg vet ikke hvor lenge det varer, for Rituximab har bare en virkning en viss tid, ved ME, som ved alle andre sykdommer medisinen brukes for. Det betyr at jeg nå hjelper de som kan gjøre mindre, de som har mindre enn meg. Jeg har dedikert 90 dager til dette, for så lenge vet jeg i alle fall at jeg er frisk. Det er 87 igjen. For meg er det et race mot klokka.

Du, friske, oppegående, som vil gjøre den store forsjellen: Bli med med oss.
Dette er den forskningen vi vil skal fortsette:

 

 

7 milloner kroner. 140 ME-pasienter til Haukeland. 90 dager.
Det får vi til. MEandYou.

Slik kan du være med på denne dugnaden:

Inviter alle du kjenner til å være med. Del denne posten.
Lik oss på  Twitter og Facebook , skriv kommentarer og trykk “liker”og del postene våre.
Bruk betalingsmulighetene og fortell om dem til alle du kjenner.

Takk. Takk for at du ikke bare gikk videre og overså dette. Vi vet det er mange gode saker.

Vennlig hilsen og på vegne av styret,

Maria

email

One thought on “Gå med oss

  1. Pingback: På ME-fronten: Dagens Forsidepike! | ToTo NeuroImmunologisk Kurativ Behandling

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *